نصرت آبادیها نجات یک فرد را نجات یک روستا، یک شهر و یک استان معنی کردهاند. آنها به سراغ چند روستاییِ گرفتار اعتیاد رفتند، از شروع دوباره برایشان گفتند و سالن ورزشیای که ساخته بودند را محل کار و نان سفره آنها قرار دادند.شاید همیشه شادیهای بزرگ را از اتفاقاتی خاص انتظار داریم، اما پیش آمده که اتفاقی هرچند کوچک، لبخندی ماندگار و بسی شیرین را برایمان به ارمغان آورده باشد و شاید همین شیرینیهای کوچک، درسهای بزرگی از مهربانی به ما بدهند و این مهربانیها امیدی باشند برای ادامه زندگی.
دل جاده را میشکافیم و به قزوین میرویم و از آنجا هم به الوند و روستای نصرت آباد.
شنیده بودیم در این روستا و در کانون همیاری اجتماعی روستای نصرت آباد درس امید به زندگی میدهند. میگویند همیاری اجتماعی درنصرت آباد به معنای واقعی کلمه، هجی شده است و در اینجا مردمانش هوای همدیگر را دارند.
نصرت آباد هم مثل سایر روستاهای دور افتاده و محروم، دغدغههای خودش را دارد؛ مشکلاتی از جنس زیرساختی و عمرانی. اینجا مردمانش آستین بالا زدند که تغییری هرچند کوچک را رقم بزنند. تغییری از جنس بازگشت و امید به زندگی. نصرت آبادیها روحیه اجتماعی خود را به همیاری اجتماعی گره زدند و کانون همیاری اجتماعی شکل دادند. به مرور، تعداد اعضای کانون، بیشتر و بیشتر شد و به فکر تغییراتی افتادند. نصرت آبادیها میخواستند روستا جان تازهای بگیرد. اعضای کانون، ریش سفیدان روستا و اعضای دهیاری، دور هم جمع شدند، فکری به ذهنشان رسید و درصدد عملی کردنش برآمدند. میخواستند در روستا سالن ورزشی بنا کنند که هم مکانی برای ورزش روستاییان باشد و هم برای بیکاران نصرت آباد، آهسته آهسته شغل ایجاد کنند.
مقدمات کار را با حمایت مسئولین شهرستان، آغاز کردند. یکی از روستاییان نیز این جورچین را کامل کرد و زمینش را برای ساخت سالن وقف کرد. ساخت سالن ورزشی به مراحل پایانی خود رسید، اما این پایان، تازه آغاز همیاری و همدلی در این روستا بود.
نصرت آبادیها نجات یک فرد را نجات یک روستا، یک شهر، یک استان و یک جامعه معنی کردهاند. آنها با ساخت سالن ورزشی به سراغ چند نفر از روستاییان که گرفتار دام اعتیاد شده بودند، رفتند و از بازگشت و شروع دوباره برایشان گفتند. همین سالن، محل کار و نان سفرهشان شد. از آنجایی که مهربانی در بین روستاییان موج میزند، از دیگر روستاها برای رونق این سالن و کمک به اشتغال افراد به نصرت آباد میآمدند. سازمانهای دولتی و خصوصی هم کمکاری نکردند و سانسهای خود را به اینجا میآوردند. حالِ امروز نصرت آباد، خوب است. کلیدزدن مسیر توسعه، زیرساخت فرهنگی اجتماعی، خیر اجتماعی و تعامل با افراد تاثیرگذار محلی و حامیان، در به ارمغان آوردن این حالِ خوب، سهیم بوده است. نصرت آبادیها این گامهای کوچک را برداشتند که بتوانند اتفاقات بزرگی را در آیندهای نه چندان دور، رقم بزنند. امروز، کانون همیاری اجتماعی روستای نصرت آباد، با 60 نفر عضو، پررنگتر از گذشته، همیاری اجتماعی، قرضالحسنه و کارآفرینی اجتماعی را برای سبک بهتر کاروزندگی تک تک اعضا تعریف کرده و در این مسیر در حرکت است.