میخواهیم به دیار قنات، قنوت و قناعت برویم. به استان یزد، شهرستان تفت و از بخش نیر و دهستان زردین که بگذریم سری به چاهوک بزنیم. اما این بار نه برای آیین اسفندانه نوروزش بلکه برای یک دلی مردمش. روستایی نه چندان کوچک اما با مردمانی دل بزرگ. از یزد و یزدی سخن بگویی و از جاذبههای تاریخی و گردشگری این دیار کهن و کویری نگفتن، بسی سخت است؛ اما شیرینی لهجه راوی، اینبار را بر ما میبخشاید و چشم و گوش میشویم برای دیدن و شنیدن اتفاقات شیرینی که کانون همیاری اجتماعی حضرت سیدالشهدا (ع) روستای چاهوک به ارمغان آورده است.
شجاعی راهبر تیم مشاوره و راهنمایی تفت برایمان از زنجیره ارزش و همیاری اجتماعی که در این کانون شکل گرفته، میگوید. او بعد از توصیف چاهوک و منش و مرام روستایاش از نحوهی شکلگیری کانون همیاری اجتماعی حضرت سیدالشهدا (ع) و دغدغههای راهبر این کانون سخن میگوید.
شجاعی، فتوحی راهبر این کانون همیاری اجتماعی را فعال اجتماعیای میداند که با شناسایی ظرفیتهای منطقه نقش بسزایی در شکلگیری هستههای کاروزندگی و اشتغال افراد داشته است. او با همان لهجه شیرین یزدی، فتوحی و نقشش در کانون همیاری اجتماعی حضرت سیدالشهدا (ع) را اینگونه روایت میکند:
کانون که شکل گرفت، فتوحی با تمان توانش برای جذب حامیان اعتباری و شناسایی ظرفیتهای تمام منطقه در زمینه کارآفرینی و ایجاد اشتغال تلاش کرد و هستههای کار و زندگی متعددی در دل کانون همیاری اجتماعی و در چاهوک مشغول شدند.
چاهوکیها همیاری اجتماعی را کلید زدند و با همت سه جوان، سه هسته کاروزندگی دام سبک شکل گرفت و شروع به خریداری و اصلاح نژاد دامها کردند. دامهای اصلاح نژاد شیر بیشتری نسبت به نوع معمولی خود داشتند و فتوحی شغل یک جوان دیگر را به همین تولید شیر گره زد.
یکی از جوانان جویای کار، بیکاری خود را با راهبر کانون همیاری اجتماعی حضرت سیدالشهدا (ع) در میان میگذارد، ایده پرورش جوجه مرغ تخمگذار مطرح و در قالب الگوی تعالی اجتماعی رسالت تسهیلاتی به این جوان پرداخت میشود. 1400 جوجه مرغ تخمگذار خریداری و شروع به پرورش آنها کرد.
تولید مرغ و تخم مرغ فراتر از نیاز چاهوک
کم کم جوجهها، مرغ شدند اما قسمت زیبای کار این بود که با پیشنهاد فتوحی این جوان چاهوکی قسمتی از مرغها را به اهالی روستا فروخت که هم درآمدی برای این جوان باشد و هم روستاییان با پرورش این مرغها بتوانند درآمد هرچند اندکی از این راه داشته باشند. امروز دیگر تولید این مرغ و تخم مرغها فراتراز نیاز چاهوک است و فتوحی به فکر ایجاد شغل برای یک جوان دیگر است.
او به یکی از جوانان روستا که کارگر روزمزد بود پیشنهاد داد که قسمتی از خانهاش را به مغازه تبدیل کند تا مازاد شیری که در هستههای کاروزندگی دام تولید میشد و مرغ و تخمهایی هم که اضافه بر نیاز روستا بود را به فروش بگذارد.
با همیاری اجتماعی راهبر و اعضای کانون مغازه افتتاح شد و این جوان چاهوکی هم مشغول به کار شد اما خودش را محدود به فروش شیر و تخم مرغ نکرد، بلکه با همراهی همسرش شیر را فرآوری کرد و محصولات دیگر لبنی همچون دوغ، پنیر، کره و … را تولید و به فروش میرساند.
اما این جوان روستایی و همسرش خود را محدود به تولید محصولات لبنی نکردند و دیگر محصولات ارگانیک این روستا را جز اجناس مغازه کردند. موقعیت روستای چاهوک که در مسیر گردشگران و مسافران است و همت این زوج جوان و البته دغدغههای راهبر کانون همیاری اجتماعی حضرت سیدالشهدا(ع)، مغازهای که برای فروش شیر و تخم مرغ دایر شده بود را تبدیل به سوپر مارکتی بزرگ برای چاهوک و غیرچاهوکیها کرد.
شجاعی راهبر تیم مشاوره و راهنمایی تفت این اتفاقات شیرین را نتیجه همیاری و همدلی مردم چاهوک و راهبر و اعضای کانون میداند و میگوید نه تنها در کانون همیاری اجتماعی حضرت سیدالشهدا که در هرجای همیاری اجتماعی باشد مهربانی و همدلی به ارمغان خواهد آمد.